RadioAccess introduceert uniek EMEA* / Amerika Mobiel Communicatie Systeem voor de Maritieme markt.

Sinds enige jaren levert RadioAccess aan boord van superjachten communicatieoplossingen voor mobiele telefonie.
Deze superjachten, die veelal in het bezit zijn van de rijken der aarde, hebben afmetingen van ca. 50 meter tot 180 meter.

De voorwaarde van de jachteigenaren is dat zij, waar ze ook ter wereld varen met hun jacht, mobiel bereik hebben met hun eigen mobiele telefoon en natuurlijk ook voor hun gasten aan boord.

Zolang het jacht maar in de buurt vaart van de kustlijn gaat het vaak wel goed maar dat wordt anders in het Mediterraan gebied en ook bijv. het Caribisch gebied.
De mobiele dekking is daar aanzienlijk anders dan dat wij gewend zijn in Nederland en dus zijn er daar intelligente maritieme oplossingen nodig.

RadioAccess heeft een uniek intelligent repeatersysteem ontwikkeld, op basis van Axell Wireless repeaters, die het signaal versterken voor alle EMEA en Amerikaanse frequenties.
Het unieke van dit systeem is dat het automatisch detecteert in welk gebied het jacht zich bevindt en op basis daarvan de juiste repeater in of uitschakelt.
Op deze wijze heeft de jacht eigenaar en zijn gasten perfecte mobiele dekking in het jacht, zelfs als het ver uit de kust verwijderd is.

Wat als er totaal geen signalen meer aanwezig zijn, zoals midden op zee?

RadioAccess levert een oplossing die gebaseerd is op de technologie van On-Waves.
Middels deze oplossing creëren we (net als bij Private GSM en Private LTE) een lokaal GSM netwerk op het jacht.
Door middel van roaming overeenkomsten roamt de gebruiker dan op dit (IJslandse) netwerk en kan de gebruiker bellen en gebeld worden.
De noodzakelijke koppeling met het vasteland om dit mogelijk te maken gebeurt via satellietverbindingen.

*EMEA betekent: Europe, Middle East, Africa