volteHet kunnen aanbieden van indoordiensten voor LTE-dekking wordt voor mobiele operators een steeds belangrijkere mogelijkheid om zich van concurrenten te onderscheiden.
Dit was een van de uitkomsten van een onderzoek van Telecoms.com.

Uit het onderzoek Telecoms.com Intelligence Global Industry Survey van de telecomspecialisten blijkt dat ongeveer 53,4 procent van de respondenten aangeeft dat indoordekking van LTE de komende twee jaar belangrijk gaat worden.
Van de respondenten die afkomstig zijn van een mobiele operator geeft zelfs 56 procent dit aan.
Daarnaast vindt 44,4 procent van alle respondenten en 48 procent van de operator-respondenten aan dat het kunnen bieden van indoordekking van LTE voor mobiele operators een belangrijk pluspunt kan zijn om zich van hun concurrenten te kunnen onderscheiden.

Dekking
De onderzoekers constateerden ook dat veel respondenten, zo rond een derde, vinden dat  mobiele operators zich beter kunnen toeleggen op het bieden van een goede indoordekking binnen bedrijven en gebouwen in plaats van zich te focussen op het bieden van rurale dekking op basis van geografische doelen.
Volgens de respondenten zijn mobiele operators nu nog steeds erg gefocust op het bieden van dekking in grote gebieden in plaats van binnen gebouwen.

(bron telecomnieuwsnet.wordpress.com)