Ra4GIn de transport- en logistieke sector wordt de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt van draadloze communicatie. Om storingen in deze kritische bedrijfsprocessen te voorkomen, willen bedrijven het liefst gebruik maken van een eigen lokaal netwerk. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek dat is verricht in opdracht van Agentschap Telecom.

Een betrouwbaar netwerk is ook in de transport- en logistiek essentieel. Toch draaien veel van de bedrijfskritische processen op dezelfde frequentieband waar ook de WiFi gebruik van maakt. Het onderzoek constateert dat deze band op plaatsen met veel economische activiteit zo vol is, dat er een soort file in de ether aan het ontstaan is. Ook biedt het mobiele netwerk de transport- en logistieke sector vaak niet de functionaliteiten die gewenst zijn. Gevolg is dat automatische heftrucks en kranen stil kunnen komen te staan, of bijvoorbeeld koffers met vertraging het vliegtuig uit gaan. Bedrijven geven in het onderzoek van Agentschap Telecom aan dat ze behoefte hebben aan een eigen netwerk.

Lees het gehele artikel van Agentschap Telecom & het bijbehorende onderzoeksdocument hier.

Private LTE
Bij het inzetten van WiFi en Private GSM kun je tegen beperkingen aanlopen in het ontvangen en verzenden van data. Met de Clarity Private LTE oplossing van RadioAccess heeft u de garantie dat het netwerk het ook op de meest cruciale momenten niet laat afweten. De capaciteit van Clarity Private LTE biedt garantie voor een perfecte ontsluiting van spraak, SMS en high-speed data. Met name omgevingen waar het mobiel ontsluiten van data essentieel is vragen om een grote ontvangstgevoeligheid en redundantie. Lees meer over Private LTE van RadioAccess op deze pagina.